Boblereise med Fondberg tirsdag 27. og onsdag 28. august
MERK: Grunnet stor pågang og utsolgt event 28. august, har vi nå satt opp Boblereise tirsdag. 27 august også! Book via knapp lenger ned.
Velkommen til en boblende kveld på Sabaki! Sammen med Fondberg vil vi ta turen gjennom Europas beste bobler, og kveldens gjester vil få smake alt fra cava, naturvin, cremant til champagne!
Dato: tirsdag 27. august og onsdag 28. august
Ankomst: 18.30
Pris: 1395,- per person
Inkluderer: 6 viner, 3 retter, kaffe og petits fours. Se menyen her.
Benjamin Trainer fra Fondberg: Benjamin begynte å jobbe i restaurantbransjen som purung student. Planen var egentlig å bli arkitekt, men han fant fort ut at hjertet lå mer i det gastronomiske enn i det estetiske fagfeltet.
Benjamin ble headhuntet inn i importørdelen av bransjen etter å ha gått gradene i Oslos restaurantverden. Han er lidenskapelig opptatt av gode smaker og formidlingen av dette til folk flest.
Kredittkort legges inn som garanti for bookingen, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 3 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Ved kansellering samme dag eller dersom dere uteblir fra dette arrangementet debiteres 1395,- kr per person.
Taittinger
Familie-eid og familiedrevet Champagnehus med røtter helt tilbake til 1734. Et klassisk champagne hus som til tross for sin moderate størrelse har blitt en av de mest solgte og best renomerte champagneneprodusentene i Norge.
Gusbourne
I takt med klimaendringene endrer også mulighetene seg for å lage kvalitetsvin utenfor allfarvei. Dette er noe som sørkysten i England i dag nyter godt av.
Gusbourne regnes som den fremste produsenten av Engelske musserende viner, og ble etablert av den sør-afrikanske kirurgen Andrew Weeber i 2004. Han skulle besøke sin datter i Kent, i et hus John de Goosbourne hadde hatt tilhold i – og fant at dette var det perfekte stedet for høykvalitets musserende vin i fremtiden. Klimaet her er som Champagne for 25 år siden og vinmarkene ligger i det tørreste området i landet. Weeber kjøpte eiendommen på 143 hektar som hadde historie tilbake til 1410. Og navnet ble nettopp Gusbourne. De første 20 hektar ble plantet med druene pinot noir, chardonnay og pinot meunier. Det ble ikke plantet champagne kloner, men Burgund-kloner av både chardonnay og pinot noir. I dag besitter eiendommen ca 100 hektar i Kent og i West Sussex.
Juve Y Camps
Juvé y Camps er ledende produsent av Gran Reserva Cava. Dette er kremen av Spanske bobler, er laget av økologiske druer og modner hele fire år i kjelleren før de slippes på markedet.
Cremant De Limoux
Château Martinolles ble kjøpt i 2011 av Jean-Claude Mas, og var en familieeid eiendom grunnlagt av Antoine Vergnes i 1898. Ligger i Saint-Hilaire, og dekker et område på 80 hektar. De første musserende vinene ble oppfunnet av munker ved Saint Hilaire Abbey i 1544, i god tid før Dom Perignon skal ha oppfunnet Champagne.
Stefan Winter
Ung innovativ vinmaker fra hjertet av Rheinhessen. Den første tyske vinprodusent til å få 100 poeng for en musserende vin på James Suckling med sin topp Cuvee Pure.
Pierrot Tinto - Pierre & Antonin
Naturvinmakere og bestekompiser Pierre Caizergues og Antonin Bonnet startet dette prosjektet så sent som i 2020 og har på kort tid fått renomee som et av Languedocs mest spennende vin produsenter. Kompromissløshet når det gjelder tilnærming til faget gir flotte, fruktdrevne naturviner som selv ikke de som normalt sett drikker naturvin kan være glade i.
MENY:
Aperitiff:
Pet Nat Vivant 100% Souvignier Gris Pierrot Tinto - Pierre & Antonin 2021
*
Sushi selection
Riesling Sekt Brut Organgic, Weingut Winter 2021
Cava Reserva Brut de la Familia , Juve Y Camps 2019
*
Dim Sum Basket
Cremant de Limoux, Domaine Martinolles NV
*
Bao Bun med Svin
Brut Reserve Champange, Taittinger NV
Brut Reserve Gusbourne Estate 2020
*
Petits Fours og kaffe